Nieuws

zoeken
Toon: 102550
 1 
 1
18-01-2021Nieuws

De juiste mindset bij omscholing **

De juiste mindset bij omscholing  **
De coronacrisis heeft er bij veel bedrijven flink ingehakt, waardoor veel werknemers hun baan hebben verloren of nog gaan verliezen. Meer dan ooit is dit hét moment om na te denken over de toekomst. Hoe ben ik niet alleen nu, maar ook over vijf jaar nog relevant en heb ik een plek op de arbeidsmarkt? Dat is een kritische vraag die iedereen zichzelf zou moeten stellen. Waarop ‘omscholing’ of ‘bijscholing’ misschien wel een zinnig antwoord is.
15-01-2021Nieuws

'Proactieve' softwarerobot verdient onze aandacht

'Proactieve' softwarerobot verdient onze aandacht
Robotgestuurde procesautomatisering (robotic process automation, rpa) groeit razendsnel. Saaie en repetitieve computerhandelingen als klikken, typen, bestanden maken, browsen, knippen en plakken, is een softwarerobot prima aan te leren. Waarna de robot zich als een virtuele medewerker in en tussen de applicaties beweegt. Maar is het terecht dat unattended rpa meer aandacht krijgt dan attended rpa?
11-12-2020Nieuws

VUB laat scanners oude documenten beter lezen

VUB laat scanners oude documenten beter lezen
Het digitaliseren van oude documenten verloopt vaak met horten en stoten omdat papier in de loop van de tijd slecht leesbaar is. Dr. Tan Lu van de VUB- onderzoeksgroep Digital Mathematics ontwikkelde voor zijn doctoraatsonderzoek software die zich niet laat foppen door scheuren, vlekken of slechte scans.
10-12-2020Nieuws

Scheiding Digipolis in der minne

Scheiding Digipolis in der minne
Eind dit jaar houdt de mariage de raison van Digipolis het voor bekeken. Antwerpen en Gent gaan hun eigen it-weg. Gezamenlijke aankopen of andere synergiën blijven wel mogelijk.
07-12-2020Nieuws

Jambon reorganiseert ict-diensten

Jambon reorganiseert ict-diensten
Vlaams minister-president Jan Jambon bundelt alle digitale expertise van de Vlaamse overheid in één agentschap. De agentuur krijgt als werknaam Digitaal Vlaanderen.
12-11-2020Nieuws

Cyberthriller van opmerkelijk schrijversduo

Cyberthriller van opmerkelijk schrijversduo
Is de wereld in de ban van het coronavirus, in de cyberthriller ‘Het virus’ is dat een computervirus. Het boek is een samenwerking van copywriter Alain Dierckx en security-specialist Eddy Willems, die zelf ook 'meespeelt' in het boek. Samen met zijn gezin. Lezers van Computable kunnen het boek winnen.
04-11-2020Nieuws

Gedragsverandering is geen doel op zich

Gedragsverandering is geen doel op zich
Recent stuitte ik op een plan van aanpak met als voornaamste doel gedragsverandering. Daarin de stelling dat de juiste houding en gedrag van medewerkers de sleutel is tot het succes van de organisatie. Vervolgens maakt het plan concreet hoe de medewerkers zich moeten gedragen en wordt er een blik coaches opengetrokken om medewerkers die zich niet conformeren aan dit ideaalbeeld daarop aan te spreken. Logisch?
01-10-2020Nieuws

‘Gebrek aan ai-talent is een mythe’

‘Gebrek aan ai-talent is een mythe’
Sinds het begin van de Covid-pandemie heeft niet eens een kwart van de bedrijven hun investeringen in ai opgetrokken. Een gebrek aan mensen met ai-kennis is daarbij niet het probleem. Dat blijkt uit een enquête van marktonderzoeksbureau Gartner.
01-10-2020Nieuws

Falen dataprojecten door kennisgebrek directie?

Falen dataprojecten door kennisgebrek directie?
Uit de resultaten van de Data & AI Survey van vorig jaar kwam een opvallende ontwikkeling naar voren: dataprofessionals schreeuwen om budget, maar krijgen dit niet of nauwelijks door onwetendheid bij het management. Daarnaast bleek dat door gebrek aan kennis en toepassing van resultaten van onderzoek naar datagestuurde producten, organisaties weinig profijt zien van data. Dit jaar onderzoekt de Data & AI Survey daarom of directies klaar zijn om de potentie van data te ontsluiten en of dit verder gaat dan pure innovatie.
18-09-2020Nieuws

Vergeet chatbot en integreer ai in bedrijfsvoering

Vergeet chatbot en integreer ai in bedrijfsvoering
Nieuwe technologieën kopiëren vaak het verleden. Zo leken de eerste auto's op rijtuigen en de eerste films op theatervoorstellingen. Die trend zien we ook bij kunstmatige intelligentie (ai), dat veel gebruikt wordt voor het automatiseren van werkzaamheden zoals die van een helpdesk.In de praktijk zijn zulke ai-implementaties echter vaak een slap aftreksel van hun menselijke equivalent. En dat terwijl ai zoveel andere zakelijke interactiemogelijkheden biedt.
 1 
 1
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?