Nieuwe IP-diensten in datacenters Imperial College London dankzij Brocade Extraordinary Network

12-11-2009

Brocade (Nasdaq: BRCD) kondigt vandaag aan dat Imperial College London de Brocade FastIron SX 800 en SX 1600 10 Gbps switches heeft toegevoegd aan hun netwerk. Hiermee verhogen zij de netwerkcapaciteit voor de verschillende afdelingen die gebruikmaken van de state-of-the-art datacenterfaciliteiten van deze universiteit. Ondanks de groei van data-uitwisseling heeft de architectuur van Brocade de back-up tijden met 50 procent weten terug te brengen en zijn de jaarlijkse kosten voor ICT-ondersteuning met ₤15.000 verlaagd. De apparatuur werd geleverd via Brocade’s partner, Calyx.

Imperial College London, één van de beste universiteiten* wereldwijd, is een wetenschappelijke instelling met een excellente reputatie met betrekking tot onderwijs en onderzoek. De focus richt zich met name op engineering, medicijnen, natuurwetenschappen en business. Imperial College London werd opgericht in 1907 en leverde maar liefst 14 Nobel Laureaten en twee Field Medal winnaars. Academici aan de Imperial College London ontdekten onder meer het medicijn penicilline, hebben holografie uitgevonden en ontwikkelden het gebruik van Fibre optica**. Imperial College staat hoog in de wereldwijde ranking voor excellent onderzoek*** en wordt vandaag de dag bezocht door 13.000 studenten en er werken 6.000 mensen. Het jaarlijkse inkomen overschrijdt de ₤ 600 miljoen.

Dathan Birrell, Imperial College London’s network operations manager legt uit: “Het datacenter van de universiteit is in de afgelopen drie jaar met 50 procent gegroeid. De netwerkprestatie- en flexibiliteit is aanzienlijk verbeterd en onze Layer 2 datacenter ring heeft nu sub second failover. Dankzij deze flexibiliteit van het netwerk kunnen wij blijven doorwerken mocht er een keer een storing plaatsvinden. Zelfs wanneer een heel datacenter uitvalt kunnen wij nog steeds de hoogst beschikbare diensten leveren aan onze stakeholders.”

De opslag van enorme hoeveelheden back-up data was een enorme uitdaging voor de universiteit. Met 37.000 mailboxen (goed voor 7TB maildata), 50.000 Active Directory accounts, en 27.000 verschillende systemen die verbonden zijn met het netwerk, is het Brocade gelukt om de centrale back-up tijden aanzienlijk terug te dringen. Wat nu in vier tot zes uur kan worden gerealiseerd, nam voorheen vaak meer dan een dag in beslag. Birrell zegt: “Onze Exchange Mail servers bieden de meeste ruimte om snel data in op te slaan. Door de creatie van een Layer 2 back-up LAN die gebruik maakt van de Brocade switches, hebben wij de tijd om data op te slaan met 50 procent weten terug te dringen. We zien deze prestatie als een kans om van onze legacy PBX oplossing te migreren naar VoIP-diensten. Dit allemaal dankzij de vrijheid en ruimte die de 10Gbps performance biedt.”

Vanwege de betrouwbaarheid van de Brocade infrastructuur, verwacht het Imperial College jaarlijks ₤ 15.000 te besparen met betrekking tot ICT-ondersteuning. Het is niet langer nodig om 24 uur per dag, zeven dagen in de week het netwerk in de gaten te moeten houden. Dagelijkse controle volstaat.

De datacenters van Imperial College bevinden zich op drie verschillende locaties op de South Kensington Campus. Alle drie deze datacenters leveren energie- en koeling, rack space, gecentraliseerde opslag en back-up. De universiteit heeft gekozen voor SX switches uit de Brocade FastIron range voor access layer serverconnectiviteit in deze datacenters waardoor ze verbonden worden met een 10 Gbps Layer 2 metro ring. De Brocade FastIron switches zijn gemakkelijk te integreren en bieden tegen een scherpe prijs de snelheid en flexibiliteit die de universiteit wenst. Deze oplossing biedt daarnaast een enorme verbetering in vergelijking tot de 10/100MB 3Com edge technologie waarop de datacenters in het verleden draaiden.

Birrell zegt: “Eigenlijk hebben wij een compleet beheerde, internet co-location faciliteit gebouwd waar gecentraliseerde IT-systemen worden aangeboden en systemen worden gehost. De investering in deze datacentertechnologie is tevens beschikbaar voor andere organisaties. Om een voorbeeld te geven; de Royal College of Music, Natural History Museum en enkele commerciële en liefdadigheidsinstellingen hebben hun IT bij ons ondergebracht.”

In 2006 werden twee Brocade FastIron SX800 en twee SX1600 chassis-based switches geïmplementeerd. Om de capaciteit te verhogen heeft de universiteit nu twee van elke switches hieraan toegevoegd. Birrell zegt hierover: “met onze meest recente aankoop hebben wij het aantal poorten in de afgelopen drie jaar met 40 procent verhoogd. Het voordeel van een chassis-based oplossing is het gemak waarmee je tijd kunt schalen zonder dat de dienst wordt onderbroken.”

De Brocade FastIron SX-serie switches bieden een non-blocking IP switch architectuur. Daarnaast bieden de switches n+1 power en zijn de line cards verwisselbaar waardoor het hele netwerk niet gehinderd wordt wanneer er bijvoorbeeld een individueel component verwijderd moet worden voor onderhoud of moet worden vervangen. De servers zijn dubbel verbonden met de Brocade switches voor meer betrouwbaarheid en bescherming tegen storingen. Dit is zeer belangrijk aangezien 680 servers van verschillende afdelingen in de drie datacenters worden gehost en direct met de Brocade FastIron switches verbonden zijn. Dit samen met 460 servers die gebruikt worden voor de levering van gecentraliseerde ICT-diensten. Het datacenter team bekijkt momenteel de opties voor ondersteuning van Jumbo Frames binnen de Brocade FastIron switches om de back-up performance verder te verbeteren.

Ulrich Plechschmidt, vice president, EMEA bij Brocade zegt: “Imperial College London is een prestigieuze universiteit waar onze technologie gebruikt wordt om 100 procent service delivery te kunnen bieden en waarbij Brocade de dagelijkse gang van zaken ondersteunt. Wij zijn erg blij dat Imperial College wederom vertrouwen heeft getoond in onze netwerktechnologie.”

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?