NetApp en Microsoft werken samen aan virtualisatie, cloud computing en storage-beheer

08-12-2009

Strategische alliantie biedt enterprise-klanten hoge efficiëntie en geoptimaliseerde IT-oplossingen

NetApp (NASDAQ:NTAP) en Microsoft (NASDAQ:MSFT) hebben een overeenkomst van drie jaar gesloten. De overeenkomst verbreedt de productsamenwerking en technische integratie. Daarnaast werken zij samen aan sales- en marketingactiviteiten om klanten wereldwijd te bereiken. Gedurende de overeenkomst werken de twee partijen aan virtualisatie-, private cloud computing- en storage- en datamanagementoplossingen. Deze oplossingen bieden klanten efficiënter datacenterbeheer, helpen kosten te verminderen en verbeteren de bedrijfsflexibiliteit.

“Microsoft is continue op zoek naar de beste manieren om schaalbare en dynamische datacenteroplossingen te bieden, samen met partners zoals NetApp”, zegt Bob Kelly, corporate vice president of infrastructure server marketing, Server and Tools Business bij Microsoft Corp. “Microsoft en NetApp voorzien klanten van datacenteroplossingen, waarmee zij kosten kunnen reduceren, prestaties kunnen verhogen en efficiënter kunnen werken. Dit is mogelijk door middel van de geconcentreerde serverintegratie, virtualisatie, beheer en storage-technologieën.”

“Met de samenwerking tussen NetApp en Microsoft kunnen duizenden klanten uit grotere organisaties wereldwijd meer doen met minder”, zegt Tom Georgens, president en CEO van NetApp. “We zijn verheugd met deze mogelijkheid om ons gezamenlijke succes uit te breiden. We kunnen onze gezamenlijke klanten helpen om dynamische datacenters op te zetten en te implementeren. Hierdoor zijn zij in staat om kosten te reduceren en de beschikbaarheid, de flexibiliteit en het gebruiksgemak te verhogen.”

Als onderdeel van de nieuwe, strategische samenwerking breiden NetApp en Microsoft de productsamenwerking en technische integratieactiviteiten uit. Dit gebeurt op de volgende onderdelen:

Gevirtualiseerde infrastructuuroplossingen, gebaseerd op Windows Server 2008 R2, Microsoft Hyper-V Server 2008 R2, Microsoft System Center en NetApp® storage-systemen. Deze oplossingen bieden een betrouwbare
beschikbaarheid van data en een gestroomlijnd databeheer. Met deze oplossingen kunnen klanten hun server en storage-capaciteit optimaal benutten door 50 procent minder storage te gebruiken1.

Storage- en databeheeroplossingen voor Microsoft Exchange Server, Microsoft Office SharePoint Server en Microsoft SQL Server. Hiermee verbeteren klanten hun communicatie en samenwerking, optimaliseren zij beslissingsprocessen en versnellen zij softwareontwikkeling en -testen.

Efficiënte en flexibele cloud computing en hosted services-oplossingen die zorgen voor geïntegreerde databescherming, continue datatoegang en een flexibele, kosteneffectieve infrastructuur.

Klanten kunnen de gezamenlijke oplossingen ervaren bij de Microsoft Technology Centers wereldwijd en bij industrie-evenementen. Zowel NetApp als Microsoft werken samen met channelpartners en industrieleidende systeemintegratoren. Samen bieden zij oplossingen die eenvoudig te gebruiken zijn.

Verder zet NetApp een reeks van Windows® Server-platformtechnologieën in om het beheer van storage-systemen te verbeteren. Deze technologieën stroomlijnen ook backup en recovery en verwijderen replica’s in Windows Server 2008 R2 Hyper-V-omgevingen. De integratie van de NetApp-producten met de producten en additionele applicaties uit Microsoft System Center zorgen voor meer uptime. Dit geldt voor een grote variëteit aan applicatie-omgevingen, inclusief Microsoft Exchange Server, SQL Server en SharePoint Server.

Meer informatie over de samenwerking, beschikbare oplossingen, demonstraties en klantverhalen is te vinden op Microsoft.com en NetApp.com.

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?