McAfee waarschuwt kinderen en ouders voor gevaren internet

15-12-2009

McAfee, waarschuwt ouders voor het gebruik van internet rond de feestdagen. Volgens Jeff Green, senior vice president van McAfee Labs zijn consumenten en met name kinderen rond de feestdagen meer kwetsbaar om slachtoffer te worden van cybercrime.

“Het beeld dat ouders hebben van de activiteiten van hun kinderen op internet stemt niet overeen met de realiteit. Hoewel de meeste ouders zich bewust zijn van de gevaren van internet voor hun kinderen, onderschatten ze de risico’s en zijn er nog veel minder ouders die tot daadwerkelijke maatregelen overgaan, zoals het instellen van ouderlijk toezicht op de computer.”

McAfee wil ouders en kinderen daarom wijzen op de gevaren en informeren, zodat ze geen slachtoffer worden van online oplichterij. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van oplichtingtrucs die cybercriminelen rond de feestdagen gebruiken.

De cybercrimineel als beste vriend – Cybercriminelen maken gebruik van sociale netwerken door uitnodigingen te sturen via deze sites. Ouders moeten zich er bewust van zijn dat kinderen op deze e-mails kunnen klikken, waardoor er automatisch malware en persoonlijke informatie op computers kan worden gestolen.

De gevaren van E-Cards – Onlangs ontdekte McAfee labs nog een worm gemaskeerd als een Hallmark e-card.

De gevaren van kerstliedjes – websites waar kinderen ringtones, wallpapers of kerstliedjes willen downloaden kunnen een computer infecteren met spyware, adware of andere malware. McAfee signaleerde een downloadsite voor kerstliedjes die adware, spyware en andere gevaarlijke programma’s bevatte.

Dankzij McAfee Family Protection kunnen ouders gerust zijn dat hun kinderen veilig zijn om te leren, te ontdekken en te genieten van het internet. McAfee® Family Protection biedt enkele unieke eigenschappen om kinderen van elke leeftijd veilig te laten surfen. Zo kunnen ouders een e-mail ontvangen wanneer hun kind probeert een geblokkeerde website te bezoeken. Ouders kunnen dankzij een filtertechnologie voor bijvoorbeeld YouTube, kinderen de toegang blokkeren tot aanstootgevende inhoud, maar wel toegang verstrekken tot geschikte video content. Daarnaast is er de mogelijkheid om complete programma’s te blokkeren zoals: Instant Messaging, peer-to-peer en e-mail. Ouders die veel werken of reizen kunnen de familie pc beheren via een persoonlijk account op www.mcafeefamilyprotection.com.

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?