Consumenten hebben weinig geduld wanneer ze via een webwinkel hun kerstcadeaus aanschaffen

17-12-2009

Bijna de helft van de consumenten zegt naar een andere webwinkel te gaan wanneer ze langer dan 20 seconden moeten wachten voordat een website geladen

Consumenten blijken erg ongeduldig te zijn wanneer zij het web op gaan voor hun kerstaankopen. Dit is één van de conclusies van een online onderzoek dat networking company Brocade heeft uitgevoerd onder 300 Nederlandse consumenten. Bijna de helft van de ondervraagden (48 procent) is niet bereid langer dan 20 seconden te wachten voordat een website volledig geladen is. Slechts een kleine groep (24 procent) heeft meer geduld en wacht langer dan een halve minuut voordat ze naar een andere webwinkel overstappen om hun kerstcadeaus te kopen.

Ondanks het feit dat consumenten nog altijd liever de stad in gaan voor de aankoop van hun kerstcadeaus dan dat zij dit via een webwinkel aanschaffen (75 procent vs. 25 procent), is de populariteit van online winkelen in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Ook uit dit onderzoek blijkt deze groei. Bijna één derde (31 procent) van de ondervraagden geeft aan dit jaar meer cadeaus via een online webwinkel aan te schaffen dan dat zij vorig jaar in 2008 hebben gedaan.

Ad Barghoorn, Country Manager bij Brocade Nederland zegt: “Ook al denk je niet meteen aan een IT-netwerk wanneer je het over kerstinkopen hebt, toch worden door de groeiende populariteit van online winkelen, online retailers geacht extra aandacht te besteden aan het functioneren van hun website. Zo laat ons onderzoek onder andere zien dat consumenten niet bereid zijn om lang te wachten voordat een website geladen is. Hieruit kunnen we concluderen dat zij uiteindelijk altijd zullen kiezen voor de website die het snelst werkt. Daarnaast dienen de netwerkfaciliteiten gewoonweg optimaal te functioneren, helemaal tijdens de drukke periodes zoals kerst. Wanneer een website slecht of traag werkt, of erger nog crasht, heeft dat direct een negatieve invloed op de inkomsten. Het onderliggende netwerk is dus essentieel voor het succes van de website.”

Consumenten zijn ook gevraagd waar zij zich het meest aan ergeren tijdens online winkelen. Meer dan 35 procent van de ondervraagden geeft aan dat ze pop-ups het meest irritant vinden bij het online winkelen. Op een goede tweede plek op het lijstje van ergernissen komt met 22 procent het verplicht moeten doorlopen van meerdere pagina’s voordat kan worden overgegaan tot de aankoop. Slechts een klein percentage (12 procent) vindt het een probleem wanneer er geen afbeelding van het product beschikbaar is.

Over het onderzoek
Het onderzoek is begin december uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Multiscope in opdracht van networking company Brocade. Zij vroegen 300 Nederlandse consumenten die regelmatig online aankopen doen naar hun winkelgedrag rondom de feestdagen.

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?