Threat Predictions Report 2010

06-01-2010

Ieder jaar presenteert McAfee Labs het Threat Predictions Report. In dit rapport kijkt McAfee vooruit naar het aankomende jaar en doet voorspellingen over actuele trends op het gebied van cybercrime.

Het Threat Predictions Report 2010 bespreekt als eerste de nauwkeurigheid van de voorspellingen die zijn gedaan voor 2009. Vervolgens worden nieuwe inzichten gegeven en voorspellingen gedaan over 2010.


Hieronder McAfee’s bedreigingen voor 2010:

 • Social Networks worden een platform voor opkomende bedreigingen
  Cybercriminelen zullen zich in 2010 in toenemende mate richten op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Het aantal gebruikers op sociale netwerksites groeit nog steeds, en de gevaren voor dergelijke sites en hun gebruikers zullen steeds gecompliceerder worden.
 • Evolutie van het web geeft cybercriminelen nieuwe mogelijkheden om malware te schrijven
  Google's besturingssysteem Chrome OS is één van de producten die op grote belangstelling van hackers kan rekenen in 2010. Dit komt doordat het zwaar leunt op HTML5.
 • Trojans gefocust op bankgegevens worden steeds geavanceerder
  Hoewel er voornamelijk vrij eenvoudige Trojans in omloop zijn, ziet McAfee Labs een toename in problematische varianten.
 • Cybercriminelen richten zich op Adobe Reader en Flash
  Door de groeiende populariteit van Adobe applicaties zijn Adobe Reader en Flash belangrijke doelwitten van hackers. Voorheen richtten de cybercriminelen zich vooral op software van Microsoft.
 • Botnet infrastructuur verschuift
  McAfee Labs verwacht een verschuiving in botnet infrastructuur van een gecentraliseerd model naar een Peer-to-Peer-Control model.
 • Cybercrime: een goed jaar voor de overheid
  McAfee Labs ziet een vooruitgang in inspanningen bij overheden om cybercrime tegen te gaan. McAfee Labs gelooft dat er in 2010 meer successen worden geboekt in het vervolgen van cybercriminelen.


Het ‘McAfee-dreigingsrapport: derde kwartaal 2009’ kunt u hier downloaden.

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

 • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
 • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
 • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?