Zoekmachine toont of en welke van jouw gegevens zijn gehackt

21-07-2014

Volgens journalist Brian Krebs bevat de database ook gegevens van hackers zelf

Een nieuwe zoekmachine laat gegevens zien die tijdens cyberaanvallen door hackers zijn verzameld. Hiervoor zijn deze cybercriminelen bovendien zelf ook gehackt, waardoor hun gegevens ook gevonden kunnen worden.

Indexeus

Op de website van de zoekmachine, die Indexeus heet, zijn gegevens verzameld die voortkomen uit meer dan honderd data inbraken, onder andere de meest recente van Adobe en Yahoo. Er kunnen miljoenen gegevens gevonden worden, zoals e-mailadressen, gebruikersnamen, wachtwoorden en andere persoonlijke informatie.

Wanneer je op een naam zoekt, bijvoorbeeld je eigen naam, krijg je te zien hoeveel gegevens er van jou bekend zijn. Vervolgens kost het een paar cent of een paar dollar om in te zien welke gegevens dit precies zijn.

Gegevens van hackers

De klanten van de website zijn voornamelijk leden van hackforums.net. Zij willen deze gegevens gebruiken om mensen aan te vallen en lastig te vallen. Maar zij kunnen deze ook gebruiken om de account van rivalen te hacken. Journalist Brian Krebs ontdekte namelijk al dat ook veel gegevens van hackers zelf op de website terug te vinden zijn.

Volgens de oprichter Jason Relinquo van de website is het doel van de zoekmachine om mensen bewust te maken van de gevolgen van een hack-aanval. Volgens hen is de bedoeling helemaal niet om persoonlijke informatie vrij te geven, maar ze juist op deze manier te beschermen.

Gegevens verwijderen

Mensen kunnen hun gegevens van de website laten verwijderen door hier voor te betalen, maar nadat de bedenker van de website er op was gewezen dat zijn website niet voldeed aan ‘het recht om vergeten te worden’, zijn de voorwaarden wat aangepast. Deze voorwaarden zijn zo aangepast dat het nu niet meer nodig is om te betalen voor het verwijderen van gegevens. 


Lees ook:


Bron: Krebsonsecurity.com

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?