Combinatie van mainframe en mobiel blijkt moeilijk voor menig CIO

21-07-2014

Modernisering kan een oplossing bieden

Uit onderzoek van Micro Focus blijkt dat veel CIO’s het moeilijk vinden om het mainframe te combineren met mobiel op het gebied van applicaties. Maar mobiele toegang is belangrijk genoeg om hier wat aan te doen.

Combinatie mainframe & mobiel

Uit het onderzoek blijkt niet alleen dat zeker 76 procent van de CIO’s moeite heeft met de combinatie van mainframe en mobiel, maar ook dat de ruime meerderheid van hen (84%) moeite heeft met het ontwikkelen van applicaties die data onttrekken aan het mainframe.

Te weinig mobiele mainframe-applicaties

Op het moment is nog maar een derde van alle mainframe-applicaties toegankelijk voor mobiel gebruik. Dit terwijl 58 procent van de CIO’s aangeeft dat gebruikers echt mobiel toegang nodig hebben tot mainframe-applicaties via een webbrowser. De verwachting van de CIO’s zelf is wel dat de hoeveelheid mobiel toegankelijke mainframe-applicaties de komende twee jaar met 39 procent zal toenemen.

Modernisering

Huib Klink, Senior Consultant/Pre Sales bij Micro Focus zegt over dit onderzoek het volgende: “Mainframe-applicaties en mobile worden niet vaak in één adem genoemd. Dit is zonde, want dergelijke applicaties en mobiele platformen kunnen door modernisering prima hand in hand gaan. Door applicatieportals of andere moderniseringstools is het heel goed mogelijk om mainframe-applicaties te ontsluiten of te koppelen aan andere systemen. Alleen de user-interface voor mobile hoeft dan nog nieuw geschreven te worden in Java of .NET. Daar komt nog eens bij dat veel mainframe-applicaties die bijvoorbeeld geschreven zijn in COBOL, ook beschikbaar zijn voor het Java- en .NET-platform en de bijbehorende frameworks, dus ook voor mobiele platformen zoals Windows Phone en Android.

Hoe?

Maar hoe komt deze modernisering nou precies tot stand? Om dit goed voor elkaar te krijgen is het essentieel om een duidelijke strategie voor ogen te hebben. Micro Focus legt in het whitepaper ‘Mainframe Legacy Modernization: Re-write, replace of re-use?’ uit hoe u een succesvol moderniseringstraject kunt realiseren. Ook krijgt u in een ander whitepaper meer toelichting over wat precies de toekomst van het mainframe is.


Door: Birgit Bunt (Marqit), Bron: Micro Focus

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?