Oplossingen en initiatieven voor bescherming tegen DDoS aanvallen

21-07-2014

Er zijn ook oplossingen nodig, door de enorme toename in DDoS aanvallen in 2014

De eerste helft van dit jaar hebben er een flink aantal DDoS aanvallen plaatsgevonden. Aanvallen groeien niet alleen in hoeveelheid, maar ook in complexiteit. Cybercriminelen weten steeds beter waar ze mee bezig zijn en daar moet door bedrijven op worden ingespeeld om de beveiliging op niveau te kunnen houden.

Er zijn dan ook een aantal nieuwe oplossingen en initiatieven gestart om betere bescherming te kunnen bieden tegen Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen.

Nationale wasstraat

De Nationale Wasstraat (Nawas) is een gezamenlijk initiatief tegen deze cyberaanvallen op Nederlandse providers en isp's. Dit initiatief is eind maart dit jaar gestart en beschikt over geavanceerdere anti-DDoS apparatuur van verschillende merken en biedt ruime bandbreedte. Door dit initiatief kunnen veel meer partijen zich beschermen tegen DDoS aanvallen, omdat DDoS apparatuur normaal gesproken te duur is om door één partij aan te schaffen.

Juniper Networks

Juniper Networks bood al een DDoS-netwerkoplossing aan, maar het bedrijf heeft hier nu verbeteringen in aangebracht, zodat er beter wordt ingespeeld op de complexere aanvallen. De nieuwe verbeteringen stellen DDoS Secure in staat om aanvallen op de netwerk- en applicatielaag te detecteren, zodat ze dichterbij de bron kunnen worden gestopt. Ook kan het hoge volumes aanvallen afslaan die mogelijk voor netwerkstoringen kunnen zorgen. Verder biedt het ook bescherming tegen andere populaire methoden voor DDoS-aanvallen, zoals inside-out Domain Name System (DNS)-reflectie en -amplificatie aanvallen.

F5 Networks

Ook F5 Networks heeft uitgebreid op het gebied van DDoS bescherming. Het beveiligingsportfolio van F5 bevat nu een DDoS mitigation dienst om datacenters, netwerken en applicaties te beschermen. Er wordt bovendien verwacht dat het bedrijf een hybride oplossing zal aanbieden voor het gehele bedreigingsspectrum van DDoS aanvallen. F5 biedt verder nog meer uitleg over een oplossing die in effectieve bescherming tegen DDoS aanvallen voorziet door elke laag binnen het OSI model te beveiligen, in het whitepaper ‘De evolutie van DDoS-aanvallen: bescherm uw organisatie tegen elk type aanval!’

Maar hoe weer je een DDoS aanval nu precies af? In het whitepaper worden de vier stappen toegelicht die nodig zijn voor het afweren van deze gevaarlijke cyberaanvallen. 


Door: Birgit Bunt (Marqit)

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?