De technologische kloof dichten met ERP

25-08-2014

Technologie kan enorme veranderingen in de organisatie teweeg brengen. Toch hebben nog niet alle bedrijven van deze voordelen kunnen profiteren. Er bestaat namelijk een technologische kloof tussen grote organisaties en het KMO. Hoe kan het midden- en kleinbedrijf deze kloof dichten?

Dit kan onder andere worden gedaan door goed gebruik te maken van Enterprise Resource Planning (ERP) systemen. De ERP-industrie is op hoog niveau volwassen geworden, daardoor is er altijd wel een aanbieder die binnen een bepaald segment veel kennis en expertise heeft. Hierdoor zijn ook de risico’s verlaagd waardoor er veel sneller kan worden geprofiteerd van technische innovaties. 

Technologische oplossingen vinden

Om de technologische kloof te dichten moeten de juiste technologische oplossingen worden gevonden. De eerste stap hierbij is het bepalen wat de huidige mogelijkheden en bijbehorende doelen van technologie eigenlijk zijn. Wanneer hier duidelijkheid over is, zal een investering meer succes hebben op het gebied van verandering en innovatie.

Verder hebben veel KMO bedrijven moeite met het omgaan met legacy systemen. Het onderhouden en upgraden van deze systemen kan veel geld en werk kosten, toch is dit wel nodig is om de technologische kloof te dichten. Veel bedrijven kiezen daarom voor nieuwere generatie systemen die Software-as-a-Service gebruiken (SaaS). Dit is namelijk niet alleen goedkoper, maar ook efficiënter in gebruik en schaalbaar.

ERP-softwareselectie

ERP -oplossingen kunnen dan ook helpen bij het dichten van de technologische kloof, omdat deze systemen op dit moment alle afdelingen en functies binnen een bedrijf kunnen verbinden in één enkel geïntegreerd systeem dat wordt ondersteund door bedrijfsdata. Daarbij kan er enorm veel informatie kan worden verzameld en geanalyseerd en er kan er in real-time worden gecommuniceerd. Hierdoor wordt er zichtbaarheid geboden voor alle onderdelen van het bedrijf waardoor verbetering altijd wordt ondersteund.

Maar welke ERP-software past het best bij uw bedrijf? Om dit te weten heeft organisatieadviesbureau Eval-Source een vergelijkingsonderzoek uitgevoerd van UNIT4, Microsoft, Oracle en SAP. Maar er komt veel meer bij ERP-software kijken. Leer daarom van deze vergeten vragen bij een ERP-softwareselectie


Bron: Industryweek.com

Meer over:
ERP | MKB | IT Service Management
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?