RAVAS en Logitrade zorgen samen voor foutloos orderpicken

14-11-2017
Pickfouten veroorzaken veel onnodige kosten: retourgoederen en voorraadverschillen, credit nota’s, telefoontjes en e-mails. De kans op zulke fouten kan worden geminimaliseerd door het pickproces automatisch te controleren op fouten. RAVAS, de marktleider in mobiel wegen uit Zaltbommel, en Logitrade, de innovatieve system integrator uit Rossum (Gld) hebben hun krachten gebundeld in een uniek Pick by Weight concept.

Het LogiAction orderpicksysteem van Logitrade geeft op het scherm van een ScanWatch de orderregels weer, met een foto van de te picken SKU. Het RAVAS weegsysteem in de vorken van de orderverzameltruck controleert de gewichtstoename en geeft een signaal indien er teveel of te weinig artikelen worden gepickt. Dit wordt als foutmelding op de ScanWatch zichtbaar gemaakt, zodat pickfouten kunnen worden gecorrigeerd op de plek waar dat het minst kost: op de picklocatie.

Elk merk en model orderverzameltruck kan worden uitgerust met een RAVAS weegsysteem. De weegcomponenten worden ingebouwd in de vorken, een display toont het gewicht van elke last die opgenomen wordt, en een draadloze verbinding zorgt voor communicatie met LogiAction en een WMS of ERP systeem.

Het RAVAS / Logitrade Pick by Weight concept is te zien op de Logistica beurs, te houden van 28 t/m 31 november 2017, in Utrecht.
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?