Big data inzetten bij supply chain

26-07-2018
De kans op problemen neemt toe naarmate de toeleveringsketen (supply chain) groter en dus ingewikkelder is. Als processen inzichtelijk worden gemaakt is het mogelijk om de complexiteit van de logistieke keten tegen te gaan. Dit kan door prestaties te monitoren en manieren te zoeken om die prestaties te verbeteren met behulp van data.

Het verzamelen van data is hierbij geen doel op zich, maar een middel om de supply chain te optimaliseren. Waar vind je die data in de keten en hoe zet je die berg aan data om tot waardevolle en bruikbare inzichten?

Binnen de supply chain werken meerdere partijen samen, waarbij leveranciers, magazijnen, vervoersbedrijven en derden aan elkaar worden gekoppeld. Zij zorgen ervoor dat producten op hun eindbestemming aankomen, met eigen diensten rondom eenzelfde product. Iedere partij genereert data gedurende dit proces. Denk bijvoorbeeld aan het aantal bestellingen, de afgelegde kilometers, voorraad, vertragingen of de levertijd. Alles is te meten, maar dat wil niet zeggen dat organisaties hier direct meer inzicht door krijgen.

Lees verder >>

Meer over:
Big Data
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?