Blockchain wordt nu echt volwassen

31-07-2018
Van 22 tot 24 juni 2018 nam ik deel aan de Crypto Valley Conference in het Zwitserse Zug. Uit alle lezingen van overheidsvertegenwoordigers en medewerkers van in Zug gevestigde blockchainbedrijven blijkt dat de blockchainwereld een nieuwe, volwassener fase is ingegaan.

Ook lijkt Zwitserland een centrum van blockchain te zijn. Dat heeft zeker te maken met het creëren van optimale omstandigheden. In Zwitserland stimuleren centrale, regionale en lokale overheden de digitale economie op diverse fronten. Zo is er sprake van een zeer hoogwaardig digitaal en internationaal georiënteerd onderwijssysteem. Verder stimuleert de overheid onder andere via wetgeving digitale ontwikkelingen. Uit een toespraak van de Zwitserse minister van Economische Zaken tijdens de conferentie bleek dat het land de ambitie heeft om als eerste een volledig geaccepteerde blockchaineconomie te ontwikkelen, die geheel is geïntegreerd met de bestaande economische en financiële systemen.

De burgemeester van Zug maakte tijdens de conferentie bekend dat de gemeente als volgende stap blockchain gaat gebruiken voor het elektronisch stemmen tijdens de eerstvolgende lokale verkiezingen, wat vragen opwerpt over berichten in Nederland dat de technologie ongeschikt zou zijn. In en rond Zug werken circa veertigduizend mensen bij bedrijven die iets doen met blockchain. Het is een mix van onderwijs, start-ups en grotere bedrijven. Deels bekend bij het algemene publiek, maar grotendeels minder bekend.

Lees verder >>

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?