Lancering Robotic Invoicing op Overheid360°

27-09-2018
Overheden moeten snel en flexibel kunnen inspelen op een veranderend takenpakket en de actuele wet- en regelgeving. Robotic Invoicing van Easy Systems en Coforce speelt hierop in. Op het overheidscongres Overheid360° presenteren zij een nieuwe oplossing voor het gerobotiseerd verwerken van facturen en een middel om administratieve processen veilig, integer en efficiënt in te richten.

De weg naar een datagedreven overheid

Easy Systems en Coforce verzorgen tijdens Overheid360 gezamenlijk de break-out sessie ‘Robotic Invoicing als antwoord op de veranderende wetgeving en administratieve procesautomatisering’. Hoe kunnen organisaties facturen en vertrouwelijke documenten veilig, authentiek en integer verwerken? Hoe kunnen administratieve processen effectief en efficiënt geborgd worden? En, heel belangrijk, hoe zet u dergelijke veranderingen in gang zónder teveel druk te leggen op de interne organisatie? Dergelijke vraagstukken, in combinatie met de veranderende wetgeving omtrent het ontvangen en verwerken van e-factureren, vragen om verregaande, maar gefaseerde automatisering. Met Robotic Invoicing voldoen overheden aan de veranderende e-facturatie wetgeving en wordt er een deur geopend naar een wereld van mogelijkheden rondom administratieve lastenverlichting.

“Met Easy Exchange speelden we al in op de veranderende wetgeving rondom de verwerking van facturen”, zo geeft Jan Willem ter Steege, directeur bij Easy Systems aan. “Vanaf april 2019 is het voor overheden verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Daarom hebben wij gebouwd aan een laagdrempelige oplossing die direct inzetbaar is en die facturen automatisch kan ‘vertalen’ naar het gewenste bestandsformaat. Met de toevoeging van robotics kunnen we een stap verder gaan in de lastenverlichting van administratieve processen bij overheden”.

Administratieve processen verbeteren

Franklin Willemstein, Managing Director bij Coforce voegt hieraan toe: “Digitale transformatie gaat verder dan alleen het automatiseren van processen of het verzamelen van data. Het omvat het samenspel tussen dienstverlening, bedrijfsvoering en slimme inzet van software oplossingen. Met Robotic Process Automation kunnen overheden en gemeenten snel en flexibel administratieve lastenverlichting bereiken doordat software robots terugkerende, manuele werkzaamheden van medewerkers overnemen of hierin ondersteunend zijn. Hierdoor kunnen processen vlotter, nauwkeurig en controleerbaarder verlopen binnen de keten”.

Logische samenwerking

De samenwerking van Easy Systems en Coforce komt niet uit de lucht vallen. Beide bedrijven zijn onderdeel van de InnovestIT Groep dat zich richt op de administratieve lastenverlichting van overheden en het bedrijfsleven. “De portfolio van Easy Systems en Coforce vult elkaar goed aan en wij versterken elkaar als het gaat om specialistische kennis. Het bundelen van krachten stelt ons in staat om organisaties nog beter te begeleiden in de digitale transformatie.”, zo licht Ter Steege de samenwerking toe.

Over Easy Systems

Wij zijn een Billing Service Provider die oplossingen biedt voor inkomende en uitgaande facturatie. Daarnaast ontwikkelen wij ERP-onafhankelijke software voor het optimaliseren van uw purchase to pay proces. Easy Systems is een partner voor zowel overheden als het bedrijfsleven. Wij ontwikkelen en implementeren een breed scala aan diensten en oplossingen.

Over Coforce

Coforce is de Nederlandse Robotic Process Automation specialist die bedrijven en overheidsinstellingen met kennis en begeleiding ondersteunt in haar transitie naar geautomatiseerde samenwerkingsvormen tussen mensen, processen en technische systemen.
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?