Negeer nooit de update notificaties. En wel hierom!

03-10-2018
We hebben ons er allemaal wel eens schuldig aan gemaakt; het negeren van update notificaties. Maar die notificaties negeren kan nogal wat problemen veroorzaken, zeker als het om beveiliging gaat. We spraken daarom met een aantal van onze in-house experts over waarom updates zo belangrijk zijn en hoe deze uw systemen op meerdere manieren beschermen, zelfs tegen de nieuwste ‘superbugs’ Spectre en Meltdown.

Het is aan de gebruiker om up-to-date te blijven

Het downloaden en uitvoeren van updates is de verantwoordelijkheid van de gebruiker, zowel privé als zakelijk. Maar het negeren van updates van een persoonlijk device heeft minder consequenties dan wanneer dat niet met een bedrijfssysteem gebeurt. Onze Support Engineer Jos Weerdmeester is wel eens systemen bij organisaties tegengekomen die jarenlang niet ge-update waren. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat die bedrijven tegen problemen met ondersteuning voor berichtgeving, beveiligde data transfer en zwakheden aanliepen.

Sommige updates glippen er tussendoor

“Eenmaal geïnstalleerd, werkt de software als een soort ‘black box’. Gebruikers weten niet altijd dat je tenminste elke zes maanden zelf moet controleren of je een update gemist hebt,” legt Jos uit. “De meeste software kan zo worden ingesteld dat het iedere 24 uur controleert op updates. Zeker weten dat je deze kleine maar o zo belangrijke stap gedaan hebt, voorkomt enorm veel giswerk. Het is echt zo simpel!”

Up-to-date blijven waarborgt B2B communicatie

Als het gaat om de beveiliging van bedrijfssoftware, is de update de belangrijkste plek om te beginnen. Een up-to-date systeem draaien, zorgt er zelfs voor dat uw systeem beschermd is tegen de nieuwste superbugs Spectre en Meltdown. Een verouderd systeem kan ook voor problemen zorgen met de berichtgeving in B2B communicatie, als een van de systemen niet op het allerhoogste beveiligingsprotocol draait. Als uw handelspartner een lager protocol niet ondersteunt, kunnen er geen berichten verzonden worden, wat resulteert in verloren tijd en dus verloren omzet.

Een goede voorbereiding versoepelt het proces

Sommige bedrijven zien een risico in het constant updaten van hun systemen. Want wat als belangrijke informatie verloren gaat of een uitrol van een update loopt niet zoals verwacht? Zolang je goed voorbereid bent voor een update, door een actuele back-up te draaien, is er geen reden voor zorgen volgens ECS IT Support Specialist Bart Dijkman. Zijn advies? “Sommige updates kunnen onverwachte problemen veroorzaken als ze gedownload zijn en geïnstalleerd worden. Maar met een actuele back-up kun je de update altijd terugrollen en wachten op de volgende versie van de update. Hierin zijn de problemen (hopelijk) opgelost en kan je het opnieuw proberen, zonder dat je belangrijke data of instellingen kwijt bent.”

Updates zijn de eenvoudigste manier om de beveiliging op peil te houden

Weten wanneer uw systemen ge-update moeten worden is gelukkig erg eenvoudig en kan zelfs geautomatiseerd worden. Zodra er een update beschikbaar is, draai een back-up, zet het systeem even op pauze, download en installeer de update en check of alle verbindingen intact zijn. Het hele proces neemt maar een paar minuten in beslag; voor geïntegreerde systemen kan dit wat langer duren vanwege synchronisatie. Maar al met al zijn updates de eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat uw bedrijf niet achterloopt, maar juist optimaal beveiligd blijft.

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over het belang van systeem updates en hoe u daar het beste mee om kunt gaan.
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?