Wazda IT Solutions zet FileCap in bij "Slimmer Werken"

29-10-2018
Wazda IT Solutions biedt ondernemers goed beveiligde automatisering en altijd en overal toegang tot bedrijfsdocumenten en applicaties. Hiervoor heeft het bedrijf uitgekiende Samen Slimmer- pakketten samengesteld. Deze helpen werknemers en de organisatie om slimmer te werken. Wazda biedt ook diensten op het gebied van systeembeheer, datanetwerken, webhosting en hardware. Het bedrijf investeert veel tijd in haar klanten en streeft naar een optimale verhouding. Het team vormt in samenwerking met de klant een fundament voor een langdurige samenwerking, gebaseerd op kennis van de klant en de wisselende behoefte naar oplossingen en producten.

De uitdaging
Doordat bedrijven steeds vaker grote bestanden doorsturen, neemt het gebruik van publieke op- en download diensten via de cloud alsmaar toe. De diensten zijn snel en gratis, maar dit zijn volgens Wazda IT Solutions dan ook de enige voordelen. Jan-Bart Hutten, technical consultant bij Wazda: “Bij publieke clouddiensten weet je niet wat ze met je data doen, of waar het wordt opgeslagen. Je kan op geen enkele wijze controle uitoefenen op hoe de bestanden worden beveiligd tegen meekijkers van buitenaf. Met andere woorden: als je je bestanden via WeTransfer verstuurd, kan je deze net zo goed gelijk op Facebook zetten.” Wazda biedt klanten werkplekken op basis van goed beveiligde systemen die via de cloud bereikbaar zijn. De mogelijkheid om op een veilige, gebruiksvriendelijke manier bestanden door te mailen, was een welkome aanvulling op Wazda’s diensten.

De FileCap oplossing
Slimmer werken staat centraal bij Wazda IT Solutions. Klanten maken gebruik van werkplekken die bestaan uit gebruiksvriendelijke toepassingen en hoeven zich niet druk te maken om updates of onderhoud. Hoewel het klantenbestand heel divers is, was de vraag naar een veilige uploaddienst uniform. “Veel van onze klanten vroegen om een veilig alternatief voor WeTransfer, en dat wilden we zelf natuurlijk ook gebruiken. Na wat rondzoeken vonden we FileCap. Het bedrijf ligt dicht in de buurt, dus het contact was snel gelegd en werd opgevolgd door een uitstekende demo. We plaatsen FileCap op onze eigen cloud servers en we kunnen het zelf monitoren, klanten hebben er geen omkijken naar. Daarom past het product prima bij ons Slimmer werken-aanbod.”

Hoewel FileCap destijds zich nog in de beta-fase bevond, besloot Wazda het direct in gebruik te nemen. “Het was toen al een stabiel product en we hebben dan ook geen enkel probleem ervaren. De implementatie ging eenvoudig en snel, en in geval van vragen konden we altijd bij Contec terecht. In oktober 2017 zijn we met de officiële FileCap-versie van start gegaan en werd het onderdeel van ons aanbod. Bij onze relaties werd de oplossing positief ontvangen. Uit ervaring weten we dat klanten niet dol zijn op veranderingen. Een nieuw systeem of andere werkmethode kan stress opleveren. Daarom is FileCap zo geweldig. Dankzij de Outlook-plugin kan men met éen druk op de knop een bijlage veilig mailen, of een uitnodig sturen om een file op te halen. Klanten hoeven het maar eenmaal te zien, dan kunnen ze er direct mee aan de slag. Handig én veilig.”
De vraag naar de veilige file-transfer oplossingen neemt toe, mede door de behoefte van klanten om te voldoen aan de privacywet AVG. “Bedrijven in de zorgsector, zoals thuiszorginstellingen of fysiotherapeuten, maken gebruik van patiëntendossiers en die moeten simpelweg altijd veilig verstuurd worden. Maar door de AVG zien we dat ook onze andere klanten steeds vaker enthousiast gebruik maken van FileCap. We verwachten dat die groei voorlopig niet zal afnemen.”

Lees meer gebruikers- en resellercases op onze website
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?