Industrie 4.0 en de toekomst van de supply chain

02-11-2018
Wat is Industrie 4.0? Dat vormt zich wanneer kennis en technologie samenkomen met productie, en zo een waardevollere, goed georganiseerde, geïntegreerde en veilige onderneming creëren. Elke onderneming die nu investeert in slimme producten en slimme productiemethoden die de communicatie in de supply chain ondersteunen, zal in staat zijn om aan de verwachtingen van de ‘nieuwe’ klant te voldoen, en deze hopelijk zelfs te overtreffen.

Productie en technische kennis laten samenkomen

‘Slimme’ technologie is niet alleen de brandstof voor de nieuwe Industriële Revolutie, het helpt ons ook om slimmer om te gaan met de data die we al die jaren verzamelen en zo de supply chain echt te transformeren. Dit geldt niet alleen voor de Transportsector zelf maar ook voor de Energie-, Gezondheids- en Farmaceutische industrie, zolang experts maar bereid zijn om nieuwe ideeën om te zetten in daden.

Retailers en E-commerce-bedrijven waren de eerste die de sprong naar geïntegreerde systemen maakten en slimme technologie invoerden. Dat is geen nieuws natuurlijk, als je kijkt dat alle grote E-commerce websites 24-uurs levering – of soms zelfs nog op dezelfde dag – van duizenden producten beloven. Zonder innovatieve technologie zou het logistiek niet mogelijk zijn om dit te doen. Dat geldt ook voor de enorme aandacht voor detail en de data die daarvoor nodig is.

Het totale pakket

Maar wat is nu echt noodzakelijk om een online order te verwerken, medicijnen met een drone in afgelegen gebieden te bezorgen, zelfrijdende auto’s te produceren of ervoor te zorgen dat er benzine bij een geparkeerde auto wordt gebracht, deze te tanken en vervolgens te laten betalen via een credit card? Communicatie. Volledig geïntegreerde en extreem accurate communicatie. Want al deze hedendaagse luxe bestaat alleen dankzij de supply chain, een hele slimme supply chain.

Van de ‘tussenpersoon’, die het transport tussen producent en op- en overslag regelt, tot aan de zogenaamde ‘laatste kilometer naar de klant’. Hierin worden dankzij slimme trackers producten gevolgd, inventarissen, bijgewerkt en kan de bezorging door drones en via GPS kan worden afgerond. Op elke plaats in de keten kan slimme techniek en communicatie de supply chain verbeteren.

Het mooie is dat de logistiek vanaf dit punt alleen nog maar beter kan worden. Dankzij de inzet van slimme technologie, data- en bedrijfsintegratie en slim ondersteunde B2B en B2C communicatie, ziet de toekomst van de supply chain er rooskleurig uit!

Ziet u de voordelen om uw bedrijf richting Industrie 4.0 te brengen? Wij kunnen u helpen om de juiste slimme technologie te vinden die bij u past en uw bedrijf ervan verzekert een schakel te zijn in de branche van de toekomst. Onze experts bij ECS International zitten voor u klaar!
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?