iSHARE biedt kansen voor grensoverschrijdende data-uitwisseling

23-10-2019
De Seeburger Business Integration Suite (BIS) stelt meer dan 10.000 bedrijven uit de hele wereld in staat om data uit te wisselen met partners in de supply chain. Het ICT-bedrijf met het hoofdkantoor in Duitsland biedt zijn klanten één generiek integratie platform voor de uitwisseling van data. “Denk daarbij aan EDI-koppelingen waarbij verschillende communicatieprotocollen worden ondersteund, API’s voor real-time integratie met onder andere Cloud-applicaties en internetportalen of e-invoicing met handelspartners en overheden”, vertelt Albert Weessies, Managing Director bij Seeburger Benelux.

Het klantenbestand telt zowel nationale als internationaal opererende organisaties uit verschillende sectoren. De oorsprong van het bedrijf ligt in de automotive en logistiek, maar tegenwoordig is de oplossing industrie-onafhankelijk. In de afgelopen 30 jaar zijn grote financiele instellingen, retailers en producenten aan het klantenbestand toegevoegd. Om een gestroomlijnde data-uitwisseling te garanderen ondersteunt het platform vrijwel alle denkbare berichtstandaarden en communicatieprotocollen. iSHARE mag daarin vanzelfsprekend niet ontbreken. “Veel bedrijven die rechtstreeks zaken met elkaar doen, delen al data op een veilige en gestructureerde manier. Maar als diezelfde bedrijven hun data beschikbaar willen stellen aan andere bedrijven in dezelfde supply chain, komt iSHARE van pas. Met dit afsprakenstelsel kunnen ze kenbaar maken welke bedrijven welke data mogen uitwisselen”, stelt Geert van den Reek, operations director bij Seeburger Benelux.

Groot netwerk
Misschien wel de belangrijkste toevoegde waarde van iSHARE is het doel om te standardiseren en het grote netwerk waartoe logistieke bedrijven toegang krijgen. Als het afsprakenstelsel straks op grote schaal door de logistieke sector is geadopteerd, verlopen integratieprocessen sneller, beter en veiliger. “Met iSHARE kunnen bedrijven hun data op brede schaal toegankelijk maken. Maar dan op een gecontroleerde manier volgens een afsprakenstelsel waarop ze kunnen vertrouwen”.

Neem een vervoerder die van een klant de opdracht krijgt om een zending op te halen in het warehouse van een leverancier. De vervoerder wil graag weten of de zending al klaar staat en neemt contact op met het warehouse. Maar als het warehouse die vervoerder niet kent, weten zij dus niet of de gevraagde data vrijgegeven mag worden. “Met iSHARE kan de autorisatie en authenticatie volledig automatisch worden geregeld, waarbij de klant het recht op het ontvangen van statusinformatie kan delegeren aan de vervoerder.”

Internationale adoptie
Seeburger hoopt ook een bijdrage te kunnen leveren aan de internationale adoptie van iSHARE. Het bedrijf is wereldwijd actief. De grote levensmiddelenproducenten en logistiek dienstverleners die het platform van Seeburger inzetten, zijn vooral geïnteresseerd in standaarden die wereldwijd kunnen worden toegepast. “Als het afsprakenstelsel bij de vestigingen van deze bedrijven in Nederland is geadopteerd, kan het ook de adoptie in andere landen bespoedigen. Ons platform is iSHARE-ready.”

Ook in de uitrol naar andere sectoren kan Seeburger een positieve rol vervullen. “Ook bij data-uitwisseling in overige sectoren is behoefte aan afspraken over identificatie, authenticatie en autorisatie van zakenpartners”, weet Weessies. “En vergeet niet dat ook bedrijven uit industrie, retail en logistiek data uitwisselen met bankinstellingen, douaneautoriteiten en verzekeringsbedrijven. iSHARE biedt hier ook mogelijkheden. Seeburger is inmiddels ‘iSHARE-ready’. De volgende stap is om organisaties aan te sluiten en te ondersteunen bij de adoptie van iSHARE.”Tijdens de vakbeurs ICT & Logistiek licht Geert van den Reek de waarde van Seeburger en iSHARE verder toe. Dat doet hij op 7 november in het iSHARE Works theater op de iSHARE-stand. Wilt u daarbij zijn? Schrijft u zich dan in voor de theatersessie 'Hoe u met Seeburger en iSHARE uw digitale transformatie versnelt.'

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?