MendriX introduceert een geheel eigen booking concept

04-11-2019
De nieuwe opties zijn met name interessant voor bedrijven die zich bezig houden met consumenten leveringen. Door de ontvanger zelf het aflevertijdstip te laten kiezen kunnen MendriX klanten optimale service bieden voor de consument. Bovendien zijn ondernemers daarmee in staat om onnodige ritten (en bijbehorende CO2 uitstoot) te reduceren.

Een vervoerder kan zichzelf hiermee echt onderscheiden van de concurrent. Wanneer het voor de klant tot op het laatste moment mogelijk is om de leverafspraak te wijzigen, is dat tenslotte extra service die hooguit door een aantal top spelers in de markt geboden wordt. Daarbij kunnen vervoerders extra omzet genereren door tijdvakken aan te bieden, waarvoor klanten bereid zijn extra te betalen. Ook is het mogelijk om hiermee de klant te sturen in gedrag. Om bijvoorbeeld lege kilometers te voorkomen, kan een tijdvak dat nog niet optimaal benut is, gratis / goedkoper aangeboden worden. Klanten kunnen bij het maken van de keuze voor het tijdvak, direct afrekenen voor deze extra service met betaalmethoden als iDEAL.

Next step in traceerbaarheid
Met afspraken opties én de ETA notificaties, loopt MendriX voorop in traceerbaarheid van het pakket. Door de voertuigpositie naar MendriX TMS te trekken, wordt het mogelijk voor een ondernemer/ logistieke dienstverlener om de zending tot in detail te volgen. Afwijkingen worden niet alleen vast gelegd, maar kunnen ook tot op het laatste moment ingesteld worden. Bijvoorbeeld voor levering van een pakket bij de buren. Dus, wanneer een klant plots niet thuis blijkt, kan hij tot op het laatste moment nog aangeven dat hij levering bij de buren wenst.

Beter geïnformeerd
Het voordeel hiervan is dat je als ondernemer je klant net een stukje extra service kunt bieden. Consumenten hebben behalve meer keuzevrijheid, ook betere informatie over het aflevertijdstip en/of eventuele wijzigingen. Hoe dat eruit ziet, zal MendriX graag laten zien op de ICT & Logistiek, die wordt gehouden in de Jaarbeurs van 5 tot 7 november.

Daarnaast kunnen bezoekers zich laten informeren over de eerste versie van vragenpaden in MendriX Mobile. Moet er getekend worden voor een zending? Of moet de ontvanger zijn ID-bewijs laten zien? De chauffeur krijgt een melding in de app bij aflevering. Dat is handig bij producten waar een leeftijdslimiet op zit, zoals alcohol, maar ook bij zaken van waarde.
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?