Er is een verschil tussen je veilig voelen en veilig zijn

09-03-2020
500Feet probeert de oplossing te zijn voor een groot probleem in de wereld: gevaar op straat. Wat mensen niet altijd weten is dat incidenten zoals intimidatie of mishandeling vaak op dezelfde locaties plaatsvinden. 500Feet biedt gebruikers een platform waar ze de plaats van hun incidenten kunnen delen zodat andere gebruikers niet dezelfde ervaring zullen meemaken. Uit sommige experimenten blijkt dat 70,4% van de meisjes tussen de 18 en 24 jaar bang zijn als ze alleen lopen. De gebruikerswarmtekaart laat deze gebruikers zien waar de dichtstbevolkte gebieden zich bevinden, zodat ze nooit meer alleen hoeven te lopen.

Enkele woorden van William Coremans, de ontwerpen van 500Feet, over het idee en de plannen:
"Als zoon van de ondernemers die in 1995 hun beveiligingsbedrijf zijn begonnen, is mijn passie om mensen veilig te houden altijd een deel van mij geweest. Elke dag hoorde ik dat mensen werden lastiggevallen of een andere vorm van incidenten op straat hadden meegemaakt. Na een heel jaar op onderzoek te zijn geweest, kan ik mensen eindelijk een platform bieden waar ze elkaar veilig kunnen houden".

Anton Kolpakov beheerde dit project namens Moqod:
"Vanuit een technisch perspectief hebben we gebruik gemaakt van mobiele cross-platform ontwikkeling op Flutter. 500feet app is ook een Firebase backendless oplossing en maakt gebruik van Flamelink als CMS. Het heeft ons drie maanden gekost om de app te ontwikkelen met een flexibele, interactieve aanpak tot projectmanagement".

"Met locatie-gebaseerde advertenties, hebben we een zeer winstgevende bron van inkomsten gevonden, omdat onze gebruikers topkopers zijn welke zich bevinden in de buurt van een mogelijke adverteerder. Op deze manier kunnen we onze groei in het eerste jaar zelf financieren. Onze doel voor het eerste jaar is om 15.000 gebruikers te behalen die elkaar veilig willen houden. En het uiteindelijke doel is om wereldwijd te werken en zo veel mogelijk mensen te beschermen. Een verschil maken is ons doel" - zegt William over 500Feet bedrijfsstrategie.

Moqod is een softwaretechnologie en IT-consulting dienstverlener met hoofdkantoor in regio Amsterdam en levert diensten aan klanten in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Moqod helpt topbedrijven door het proces van digitale transformatie te gaan, door de nieuwste technologieën te combineren met domeinkennis en flexibele benaderingen. Onder de klanten en partners van het bedrijf bevinden zich grote bekende namen zoals Uber en Rijkswaterstaat, evenals succesvolle Nederlandse start-ups, zoals Shypple, Whoppah, en Learned.io.
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?