Equinix naar Canada; Leaseweb naar Slough

05-06-2020
De Amerikaanse datacenteruitbater Equinix heeft in Canada dertien datacenterlocaties van telecombedrijf Bell Canada Enterprises (BCE) gekocht voor 750 miljoen dollar. Het Nederlandse Leaseweb houdt het op één extra datacenter en dat is een gloednieuwe in het Britse Slough.

Equinix kocht voor 750 miljoen dollar dertien Bell-datacenterlocaties, goed voor 25 afzonderlijke datacenters, door heel Canada (BCE houdt zelf vijf datacenters). De overname wordt waarschijnlijk in de tweede helft van 2020 afgerond. Met deze overname krijgt Equinix de beschikking over datacenters in diverse metropoolregio’s in Canada. BCE zou hier ruim zeshonderd klanten, waaronder talloze internationaal opererende, ondersteunen.

De Britse vestiging van de Nederlandse hostingspecialist Leaseweb opent een datacenter in Slough om zijn aanwezigheid in Groot-Brittannië te versterken. Het Amsterdamse bedrijf heeft al twee locaties in dat land. De nieuwe vestiging is tot stand gekomen in samenwerking met Iron Mountain, dat in 2018 tekende voor de overname van Evoswitch, het Haarlemse zusterbedrijf van Leaseweb.

Met deze aansluiting, op een belangrijke connectiviteitshub niet ver van Londen, verwacht Leaseweb UK zijn colocatie-diensten aan meer klanten te kunnen slijten. Naast het nieuwe datacenter in Slough heeft Leaseweb datacenters in Londen, Amsterdam, Frankfurt, Washington DC, New York, Atlanta, Chicago, Phoenix, Los Angeles, San Francisco, Seattle, Dallas, Miami, Singapore, Hongkong en Sydney.

Lees verder >>

Meer over:
SAN | Datacenter
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?