Leuvenaars achter Dataroots lanceren Dploy.ai

05-06-2020
De ondernemers achter het Leuvense Dataroots, de scale-up gespecialiseerd in ai en machine learning, lanceert Dploy.ai. Het platform is snel te implementeren om de stap tussen ai-experiment en de return of investment zo klein mogelijk te maken en brengt via een online-dashboard alles in kaart.

Het uitrollen van ai-projecten brengt soms onverwachte uitdagingen met zich mee, bijvoorbeeld op het gebied van audits en de controleerbaarheid van de voorspellingen van het ai-model. Wanneer bijvoorbeeld een bankmedewerker met ai een kredietwaardigheidscheck uitvoert, kan de potentiële klant in zekere mate eisen dat deze berekening wordt gecontroleerd en transparant gemaakt. Hieraan voldoen is een grote uitdaging omdat er weinig tot geen standaarden bestaan rond hoe er met ai-modellen wordt gecommuniceerd of hoe de audit moet worden uitgevoerd.

Dploy.ai probeert daar verandering in te brengen door een soort laag te installeren tussen het model en de gebruiker. ‘Alles wordt traceerbaar: de voorspellingen die werden gemaakt, door wie, met welke versie van welk ai-model en met welke performantie’, zegt ceo Bart Smeets. ‘Compliance & risk-afdelingen zijn zo helemaal in orde op vlak van controleerbaarheid. Bovendien wordt het model uitgerold in een productieomgeving dat robuust, schaalbaar en beveiligd is.'

Lees verder >>

Meer over:
Audits
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?