Bedrijfsprocessen intelligenter maken met ai

05-06-2020
Onze economieën en samenlevingen hebben al veel veranderingen ondergaan. Vaak kwamen deze veranderingen door externe factoren. Elke crisis, of dit nu een bankencrisis is, natuurramp of een pandemie zoals Covid-19, vraagt om operationele veerkracht en flexibiliteit van zowel mensen als organisaties. Om dit te realiseren, is het noodzakelijk voor organisaties om hun bedrijfsprocessen intelligenter te maken.

Technologie speelt een grote rol bij het intelligenter maken van deze bedrijfsprocessen. Met name in deze ongewone tijd zijn ‘game-changing’ technologieën meer dan ooit noodzakelijk om de continuïteit van organisaties te waarborgen en de gevolgen van de crisis op korte en lange termijn versneld aan te pakken. Dit is de tijd om de operationaliteit van je organisatie te herzien. 

Artificiële intelligentie (ai) en software kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Door ai en cognitieve interacties aan traditionele bedrijfsprocessen en applicaties toe te voegen, kunnen organisaties risico’s verminderen, meer agility realiseren, kosten verlagen, operationele activiteiten herzien, domeinkennis borgen, kritische assets beschermen en nieuwe kansen creëren. Als medewerkers met specifieke domeinkennis bijvoorbeeld door externe factoren niet inzetbaar zijn of op een andere manier hun werk moeten uitvoeren, vanwege bijvoorbeeld het nieuwe normaal of omdat ze ziek zijn, dan kan dit een grote impact hebben op een organisatie.

Om niet afhankelijk te zijn van individuele kennis van medewerkers is het voor een organisatie belangrijk om deze kennis te borgen binnen de organisatie. Door expliciete kennis impliciet te maken, kan een organisatie de continuïteit van de kennis veiligstellen. Met andere woorden, door menselijke waarnemingen over te dragen aan machines kan de kennis binnen de organisatie blijven.

Lees verder >>

Meer over:
Agile
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?