Ethische ai helpt hulporganisaties

05-06-2020
Hulporganisaties kunnen straks meer profiteren van geavanceerde datawetenschappen. Artificiële intelligentie (ai) zal hen helpen bij het anticiperen op rampen. Het Data Science Initiative, een organisatie in Den Haag, heeft een raamwerk over dit onderwerp gepubliceerd.

In het raamwerk van het Data Science Initiative staan praktische en ethische richtlijnen voor de toepassing van ethische ai bij humanitair werk. De gedachte is dat ai kan helpen bij de bevordering van vrede, rechtvaardigheid en veiligheid. 

Het raamwerk voor ethische ai is tot stand gekomen op initiatief van de gemeente Den Haag. De VN, het Rode Kruis, Unicef, het Wereld Voedsel Programma, Harvard en Yale hebben ertoe bijgedragen.  

Geprobeerd is tot een verantwoord gebruik van datawetenschappen en ai te komen. Daarbij zijn de ethische risico's geminimaliseerd. 

Volgens Kate Dodgson, projectmanager bij het Data Science Initiative, kunnen datawetenschappen het werk van hulporganisaties efficiënter maken. 'Maar in de humanitaire sector heb je te maken met kwetsbare mensen. De gevolgen van een verkeerde keuze kunnen dan behoorlijk zuur zijn.' 

Lees verder >>

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?