Atos scherpt klimaatambities stevig aan

19-02-2021
Tegen 2028 wil Atos volledig klimaatneutraal werken. Rond 2025 al wil het bedrijf zijn koolstofuitstoot met de helft verminderen. Daarmee loopt de Franse it-leverancier 22 jaar vooruit op de klimaatakkoorden van Parijs, zo meldt het.

Atos had al eerder een roadmap naar klimaatneutraliteit vastgelegd, maar de deadlines die daarin werden vooropgesteld, worden nu zeven jaar naar voren gehaald. De ambitie om de helft van de broeikasgassen terug te dringen, is nu vijf jaar opgeschoven. In de Dow Jones Sustainability Index staat het bedrijf nu op de eerste plaats in de categorie It-sector. 

Vorig jaar kon Atos zijn CO2-emissies met vijftien procent terugdringen, van 3,3 naar 2,8 miljoen ton. Een deel van die vooruitgang was te wijten aan structurele verbeteringen, maar ook de Covid-pandemie heeft een handje geholpen, zo geeft het bedrijf toe. 

De nieuwe strategie speelt zich op vier gebieden af, zegt Atos. Zo zal de energieconsumptie van het vastgoed van de groep geoptimaliseerd worden en wordt er zoveel mogelijk overgeschakeld op groene en hernieuwbare energie. De datacenters van Atos moeten eveneens energiezuiniger worden, net zoals de volledige supply chain en alle toeleveranciers. Tot slot zal ook de energie-efficiëntie van alle producten die Atos bouwt omhoog moeten. 

Overigens is Atos niet het enige bedrijf dat klimaatneutraliteit hoog op demagenda heeft staan. Ook IBM kondigde deze week aan dat het zijn broeikasuitstoot op nul wil krijgen. Big Blue heeft daarvoor 2030 als deadline opgegeven. HP introduceerde zopas dan weer een programma om zijn partners aan te moedigen klimaatneutraal te werken. 

Lees verder >>

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?