Winst van 'building-iot' komt met securityrisico

26-08-2021
Op dit moment zijn er 8,6 miljard iot-verbindingen in de wereld. ABI Research voorspelt dat dat aantal in 2026 verdrievoudigd is tot 23,6 miljard. Dit resulteert niet alleen in nieuwe mogelijkheden, efficiëntie en kostenbesparingen in onder andere de bouw, maar ook in nieuwe uitdagingen op securitygebied.

De bouw is een van de sectoren die profiteert van de snelle ontwikkelingen op iot-gebied. De inzet van zogeheten 'building-iot' maakt gebouwen duurzaam, bespaart kosten en geeft inzicht in het gebruik van een gebouw, waardoor toekomstige gebouwen beter zijn te ontwerpen.

Daarmee ontstaan ook risico’s op het gebied van security. Sommige apparaten zijn niet te beveiligen door een tekort aan middelen, verwerkingsmogelijkheden en rekenkracht. Veel oem's en leveranciers kiezen ervoor een risico te accepteren in plaats van hoge kosten te maken om het af te dekken. Anderen kiezen er zelfs voor om helemaal geen kosten-batenanalyse te doen.

Tot slot is het aantal iot-beveiligingsoplossingen op de markt beperkt, grotendeels door de gefragmenteerde aard van building iot zelf.

Lees verder >>

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?