Automatiseren is basis voor succesvol storage-beheer

15-11-2021
Het leven van een storage-admin is niet eenvoudig. Met veel branden om te blussen en boze beesten om te temmen is er elke dag wel wat aan de hand: opslagcapaciteit toewijzen aan gebruikers en applicaties, performance-problemen aanpakken die de gebruikerservaring beïnvloeden, tools op elkaar afstemmen die gebruikt worden voor dezelfde taken en dan hebben we het nog niet gehad over hardwarestoringen, het tekort aan capaciteit op opslagapparaten en replicatie- en backup-storingen.

Doorgaans nemen handmatige inspanningen voor opslagbeheer de meeste tijd in beslag van een beheerder. Dit zorgt er ook voor dat zij zich niet kunnen focussen op het vinden van oplossingen die waarde toevoegen aan de kernactiviteiten van de organisatie. Om het aantal repetitieve en handmatige taken te verminderen is het noodzakelijk dat opslagbeheerteams verder automatisering meenemen in hun opslagbeheerstrategie.

Ik heb het hier dan niet over een complete it-transformatie met complexe automatiseringsoplossingen voor bedrijfsprocessen en orkestratie-runbooks. Al door het instellen van automatisering voor sommige van je dagelijkse opslagbeheertaken bespaar je veel tijd die kan worden gebruikt om andere zaken aan te pakken. In deze blog ga ik in op welke storagebeheertaken eenvoudig geautomatiseerd kunnen worden door gebruik te maken van een software-defined storage-aanpak.

Lees verder >>

Meer over:
NAS | Data management | Storage
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?