Hybride werken vereist duidelijke afspraken

30-03-2022

Bret Taylor (co-ceoSalesforce): 'War for talent' dwingt werknemers meer vrijheid te geven

Flexibel werken vereist dat groepen medewerkers van tevoren hierover in gesprek maken. Succesvolle teams blijken op dit punt onderling goede afspraken te hebben gemaakt. Bret Taylor, co-ceo van Salesforce, zei dit in een vraaggesprek met vakmedia. Hoe breder de teams, des te meer formele afspraken nodig zijn.

Werkgevers ontkomen er niet aan hun medewerkers een zekere mate van flexibiliteit te bieden. Zo’n negentig procent van de werknemers wil zelf bepalen wanneer en vanuit welke locatie wordt gewerkt. Hybride werken is een onomkeerbare trend. Ook als de pandemie geleidelijk aan uitdooft, wensen medewerkers thuiswerk af te wisselen met werk op de bedrijfsvestiging. 

In de 'war for talent' speelt de mogelijkheid om hybride te werken een belangrijke rol. Bedrijven die hier niet op zijn ingespeeld, krijgen het zwaar. Volgens Taylor dwingt de concurrentieslag om schaars personeel hen met een flexibele wereld rekening te houden.

Net als elk ander technologiebedrijf heeft ook Salesforce mee te maken. De zoektocht naar nieuw talent strekt zich uit over de hele wereld. Taylor: ‘Het hybride werken heeft zijn effect op de recruiting. Ook in andere tijdzones en buiten de grote steden wordt nieuw personeel geworven. Over vijf á tien jaar maakt het helemaal niet meer uit waar de talenten zitten. Overal ter wereld komen hubs van waaruit wordt gewerkt.’ De toekomst vraagt volgens hem om werkplekken die veel flexibiliteit bieden en waar mensen zich veilig mee kunnen verbinden.

Lees verder >>

Meer over:
Loopbaan
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?