Elon Musk toch de baas bij Twitter

26-04-2022
Elon Musk komt toch aan het hoofd te staan van Twitter. Met ‘s werelds rijkste man, voorvechter van het vrije woord, aan het roer gaat het invloedrijke sociale medium krachtig van koers veranderen. Twitter wordt weer een dorpsplein waar iedereen zonder veel restricties zijn mening kan uiten.
De moderatie van content komt op een laag pitje te staan. Bij overtreding van de regels zijn hooguit tijdelijke schorsingen mogelijk. Musk wil ook de algoritmes die Twitter gebruikt, opensource maken. Buitenstaanders kunnen dan wijzigingen op gang brengen. Maar de grootste verandering betreft het businessmodel. In plaats van op advertenties moet het sociale medium op abonnementen gaan draaien.

Elon Musk gaat als nieuwe eigenaar zeker niet aan de zijlijn zitten. Hij wil ook de limiet van 280 tekens doorbreken. Bots die spam of fraude ten doel hebben, worden actiever bestreden. Ook stelt de excentrieke miljardair voor de raad van bestuur geen salaris meer te geven. Het hoofdkantoor in San Francisco kan wat hem betreft ook verdwijnen.

Lees verder >>

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?