Hoe visualisatie agile-planning kan versterken

10-06-2022
Het woord ‘agile’ kan verschillende dingen betekenen: flexibiliteit, aanpassingsvermogen, snelheid of eenvoud. En al deze kwaliteiten zijn van cruciaal belang voor strategisch plannen. De achterliggende ideeën van een project communiceren en iedereen op één lijn krijgen, zijn daarbij van belang. Visuals zijn een duidelijk en makkelijk te gebruiken medium om dit voor elkaar te krijgen.

Tijdens de coronacrisis merkten bedrijfsleiders hoe belangrijk een agile-aanpak is om je bedrijf vooruit te helpen. En nu nieuwe manieren van werken meer permanent blijken is het tijd voor organisaties om zichzelf af te vragen hoe ze het beste voor flexibele en duurzame workflows kunnen zorgen. Niet alleen op kantoor, maar ook thuis en in hybride werkomgevingen. 

Zakelijke besluitvormers zijn inmiddels bezig met het in kaart brengen van oplossingen en processen die deze nieuwe werkmodellen het beste ondersteunen. Daarbij wordt één ding duidelijk: virtuele en visuele samenwerking zal van cruciaal belang blijven voor bedrijfscontinuïteit en de betrokkenheid en productiviteit van teams. Bijvoorbeeld, oplossingen zoals digitale whiteboards dragen bij aan efficiënte focus sessies, duidelijke werk en taakverdeling en een soepele productontwikkeling. Simpel gezegd helpen visualisaties je om je planning en uitvoering een agile karakter te geven en de effectiviteit van agile teams te vergroten. 

Lees verder >>

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?