Wassalon betreedt digitale tijdperk

08-06-2022
De sector van wassalons lijkt op het eerste zicht niet de meeste digitale. Maar in Netezon kan je voortaan wel een was- of droogtoestel reserveren, een primeur in de sector.

Een halve eeuw na de introductie van zijn wassalons in ons land loodst Tom Van Horebeek van wassalonketen Netezon zijn bedrijf naar een digitale toekomst. Via een op maat gemaakte web-app kunnen bezoekers van de eerste van de bijna tachtig wassalons voortaan online betalen. Met als bedoeling dat de app verder wordt uitgerold. Het softwarebedrijf Peopleware uit Lier ontwikkelde de app.

Maar het gaat om meer dan betalen. Van Horebeek kan als uitbater de drukte in de wassalons monitoren en technische problemen vanop afstand detecteren. Dankzij de software is nu een goed inzicht in de piekbezetting van elk wassalon. Dat gecombineerd met de (vrijblijvend verzamelde) klantgegevens, maakt het mogelijk een goede spreiding te bekomen, door het aanbieden van promotionele acties op minder drukke momenten. ‘Zo kunnen gepensioneerden aangespoord worden om op weekdagen te komen wassen met behulp van speciale kortingscodes, om zo extra drukte in het weekend te vermijden’, klinkt het

Lees verder >>

Meer over:
Apps
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?