Tech-investeerder Main Capital zet stap naar België

02-09-2022
Main Capital, de Nederlandse investeerder in niet-genoteerde softwarebedrijven, maakt de sprong naar de Belgische markt. Het bedrijf opent een kantoor in Antwerpen waar een zestal zes medewerkers aan de slag gaan.

Main Capital, begon zo'n twintig jaar geleden met een fonds van twee miljoen euro. Vandaag beheert de investeringsfirma van oprichter en topman Charly Zwemstra zowat 2,2 miljard euro, en dit fonds richt zich uitsluitend op (zakelijke) softwarebedrijven.

Nederlandse bedrijven die Main Capital in portefeuille heeft, en die het zelf ook vermeldt op zijn website, zijn Paragin (e-learning), Relyon (fieldservice management), Exxellence (government software), WoodWing (content en asset management)  en Optimizers (SCM software).

Main Capital is vooral actief bij de winstgevende groeibedrijven. Het neemt een belang in deze bedrijven en ondersteunt hen bij hun internationale expansie en eventuele strategische overnames. In totaal heeft Main een team van ruim zestig experts en consultants. Hiermee is het bedrijf een van de actiefste tech-investeerders in Europa.

Lees verder >>

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?