Prijsstijging MacBook verrast Apple-reseller niet

30-01-2023
Computergebruikers beginnen de effecten van de hoge dollar in hun portemonnee te voelen. Niet alleen software, zoals Microsoft 365 en Dynamics, wordt flink duurder, ook aan hardware hangt een hoger prijskaartje.

Ook Apple, bepaald geen prijsvechter, gaat mee in de 'prijzenoorlog'. Dat bleek tijdens de presentatie van de twee nieuwe MacBook Pro-modellen, krachtpatsers met een laag energieverbruik die al snel 250 euro duurder zijn dan hun voorgangers.

Het 14-inch-instapmodel verwisselt voor 2.449 euro van eigenaar, de 16-inch-versie begint bij 3.049 euro. Dan heb je een M2 Pro aan boord. Wie een M2 Max kiest, moet een beetje op z’n bankrekening letten. Met een ‘beetje leuke specs’ schiet je door de vijfduizend-euro-barrière heen. Een ‘rijkelijk beladen’ 16 inch komt op 7.649 euro.

Maar bij Amac, Apple’s enige premium reseller in Nederland, komen de prijzen allerminst als een verrassing. Ed Bindels, ceo van het bedrijf dat jaarlijks voor ongeveer een kwart miljard euro aan Apple’s omzet, vindt het wel meevallen. ‘Zeker vergeleken met het Verenigd Koninkrijk waar het pond onderuit is gegaan.’

Lees verder >>

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?