Red Hat en Oracle gaan strategische samenwerking aan

01-02-2023
Red Hat gaat nauwer samenwerken met Oracle. Als eerste stap lanceert de IBM-dochter zijn commercieel Linux-opensourceplatform op Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Dit betekent dat klanten van OCI meer keuze in besturingssystemen krijgen.

Red Hat Enterprise Linux functioneert nu met gecertificeerde configuraties van flexibele virtuele machines in de cloud van Oracle. Dit maakt de migratie van bestaande Red Hat Linux-workloads naar het Red Hat-platform naar Oracle efficiënter, stellen beide leveranciers. Ook de prijsprestatieverhouding zou verbeteren. Bovendien kunnen klanten voortaan rekenen op de ondersteuning van zowel Red Hat als Oracle dankzij een gezamenlijke overeenkomst voor support.

Gezamenlijke klanten van Oracle en Red Hat, dat veruit marktleider is bij commerciële Linux-platforms, kunnen hiermee een fundament bouwen voor toekomstige computing-implementaties op Red Hat. Ze hoeven daarbij de waarde van hun bestaande it-investeringen niet te verliezen.

Net als IBM moest Oracle aanzien hoe AWS, Microsoft Azure en Google Cloud de markt domineerden, maar dankzij zijn ‘industry clouds’ weet Oracle weer aan te haken. 

Lees verder >>

Meer over:
Linux
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?