Hoeveel CO2-uitstoot veroorzaakt jouw bedrijfsdata?

25-04-2023
Een e-mail naar een collega, een bezoek aan een website of een beroep op een online-dienst? Al deze acties stoten CO2 uit. En hoe meer we dit doen, hoe slechter het is voor het milieu. Het is daarom zaak als bedrijf het gebruik van it en daarmee de uitstoot van CO2 inzichtelijk te maken.

Veel organisaties slaan data op, maar vragen zich niet af of dat noodzakelijk is. Veel data zijn na enige tijd niet meer relevant en te verwijderen. Sommige data moeten voor een bepaalde tijd worden bewaard volgens de wet. Om onnodige belasting van de ict-systemen te voorkomen en onnodig veel CO2 uit te stoten, is het zaak dat organisaties de bewaartermijn van deze data in de gaten houden en de data verwijderen wanneer ze niet meer nodig zijn.

Ook het dubbel opslaan in verschillende systemen belast de ict-systemen onnodig. Er zijn tools om data te ontdubbelen en slimmere opslagsystemen waarmee het mogelijk is om meer data op minder opslagruimte op te slaan. Met slimme systemen is te zoeken naar verouderde data, ongebruikte data of dubbele data. Bij de meeste organisaties wordt ruim tweede van de data niet meer geraadpleegd na het aanmaken. Door deze niet gebruikte data te verwijderen, verminderen we de voetafdruk en daarmee de uitstoot.

Lees verder >>

Meer over:
Data management | Storage
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?