TANDBERG benoemd tot Videoconferencingleverancier van het Jaar

22-11-2007

Keuze Frost & Sullivan gebaseerd op productinnovatie en marktstrategie.

TANDBERG, leverancier van producten en diensten voor visuele communicatie, heeft uit handen van Frost & Sullivan de 2008 Global Video Conferencing Company of the Year Award ontvangen.

TANDBERG dankt deze prijs aan haar marktstrategie en productinnovatie die volgens Frost & Sullivan een bijdrage hebben geleverd aan een versnelde acceptatie van videoconferencing binnen het bedrijfsleven. Daarnaast waren onder andere de constante groei en het uitgebreide portfolio van TANDBERG voor Frost & Sullivan doorslaggevend.

Frost & Sullivan erkent de constante groei van TANDBERG. In de eerste negen maanden van 2007 (januari tot september) is de omzet van TANDBERG met 51 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2006. Tevens heeft een groeiend marktaandeel ertoe geleid dat TANDBERG momenteel de belangrijkste leverancier van end-points en infrastructuur voor videoconferencing is. Roopam Jain, Principal Analyst bij Frost & Sullivan: “TANDBERG is voortdurend actief op zoek naar nieuwe kansen en toepassingen voor videocommunicatie.”

Volgens Frost & Sullivan heeft TANDBERG een sterke marktpositie door het uitgebreide productportfolio voor zowel de desktop als voor grote vergaderruimtes. Zo is TANDBERG’s telepresence oplossing, Experia, bestemd voor grote vergaderruimtes, waarbij deelnemers aan een videomeeting het gevoel hebben dat zij een conversatie voeren met collega’s die tegenover hen zitten, terwijl zij zich in werkelijkheid op een andere fysieke locatie bevinden. Met TANDBERG Movi kunnen bedrijven hun medewerkers op een eenvoudige manier voorzien van een krachtige pc-videoconferencing oplossing die telewerken vergemakkelijkt. “TANDBERG-oplossingen zorgen voor een betere samenwerking en productiviteit, en geven gebruikers de mogelijkheid om op een natuurlijke manier met collega’s, klanten en leveranciers te communiceren”, aldus Fredrik Halvorsen, CEO van TANDBERG. “Samen met onze partners zijn wij er in geslaagd om onze positie op de markt uit te breiden, zodat onze klanten de vruchten kunnen plukken van onze technologie en ervaring. Wij zijn vereerd met deze award.”

TANDBERG is tevens actief in het nemen van milieuvriendelijke initiatieven door bedrijven te wijzen op de voordelen van het gebruik van videoconferencing. De inzet van videoconferencing vergroot niet alleen de productiviteit, maar vermindert ook CO2-uitstoot en voorkomt verkeersopstoppingen en onnodige zakenreizen.

De Frost & Sullivan Award for Company of the Year wordt elk jaar toegekend aan een onderneming die uitblinkt op haar eigen vakgebied. Niet alleen moeten het dienstaanbod en de klantenservice voldoen aan de hoogste standaarden, ook moet het bedrijf bewezen hebben dat het voordeel kan halen uit veranderingen in de markt.

Bron: TANDBERG

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?