RSS

Voeg de volgende RSS feeds toe aan u reader om op de hoogte te blijven van het meest actuele nieuws op het gebied van ICT. Als uw RSS reader de RSS-feed niet automatisch verwerkt, kopieer dan de url in uw browser naar uw RSS-reader.

Wat is RSS?
RSS is een toepassing van de metataal XML en wordt gebruikt om informatie op de Marqit website gelijktijdig beschikbaar te stellen aan een ieder die zich abonneert op de RSS feed. Wanneer er een aanpassing plaatsvindt binnen onze nieuwsomgeving krijgen abonnees hierover bericht. U hoeft voortaan niet meer dagelijks te surfen naar onze website om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, maar krijgt via een snelle en eenvoudige wijze bericht.

Hoe gebruik ik RSS?

Via een RSS reader abonneert u zich op de RSS feeds van nieuws-sites en/of weblogs. De reader verzamelt automatisch headlines en geeft deze in één lijst weer in de reader of in uw browser (dit is afhankelijk van het type reader). Wilt u een bericht lezen dan klikt u op de headline en gaat u direct naar het bericht.

Om RSS-feeds te kunnen lezen heeft u een RSS-reader nodig. Er valt een onderscheid te maken tussen offline en online readers, geïntegreerde readers en readers speciaal voor mobiele toepassingen.

Offline readers
Dit is een softwarepakket dat u moet installeren op uw pc om RSS-feeds te kunnen lezen. De meest gebruikte offline RSS-readers zijn:
RssReader
FeedReader

Online readers
Deze readers gebruikt u door naar een speciale website te gaan en daar op in te loggen. De meest gebruikte online RSS-readers zijn:
BlogLines
NewsGator Online

Geintegreerde readers
Hiervoor download en installeert u software, waarna Outlook of uw browser ook feeds kan lezen. De meest gebruikte geïntegreerde RSS-readers zijn:
Firefox Live Bookmarks
Thunderbird

RSS-readers voor je mobiele telefoon
Dit zijn readers speciaal bedoeld voor mobiele toepassingen zoals een mobiele telefoon of PDA. De meest gebruikte readers in deze categorie zijn:
PocketRSS (voor PocketPC)
HandRSS (voor Palm)

Hoe abonneer ik mij op de Marqit RSS feed?
Na het downloaden van een van de RSS-readers klikt u op 1 of meer van de RSS feeds bovenaan deze pagina. Deze voegt u vervolgens toe aan de reader.

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?