Archive

Een archief is een verzameling van computerbestanden die zijn samen verpakt voor back-up, het vervoer naar een andere locatie, voor het opslaan buiten de computer zodat er meer hardeschijf ruimte beschikbaar kan worden gesteld, of voor een ander doel. Een archief kan een eenvoudige lijst van bestanden of bestanden georganiseerd onder een map of catalogus structuur zijn (afhankelijk van hoe een bepaald programma archivering ondersteunt).
Op personal computers met het Windows-besturingssysteem, is WinZip een populair programma waarmee je een archief aanmaken. WinZip comprimeert ook de bestanden die worden gearchiveerd, maar compressie is niet verplicht om een archief creëren. Een WinZip archief heeft de bestandsnaam ". Zip".

Op Unix-gebaseerde besturingssystemen, kan het tar (tape archive) hulpprogramma worden gebruikt om een archief te maken of bestanden uit te pakken. Op mainframe operating systemen zoals IBM MVS en OS/390, worden procedures voor archivering of back-up van bestanden vaak geautomatiseerd.

 Bookmark and Share

 Terug naar het woordenboek

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Kies wachtwoord
Wachtwoord vergeten?