Security Awareness onderzoek onder 302 grote organisaties in Nederland en België

Security Awareness onderzoek onder 302 grote organisaties in Nederland en België

06-12-2018NLOnderzoek
Voeg whitepaper aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

De meeste organisaties in België en Nederland beseffen inmiddels dat medewerkers de grootste kwetsbaarheid vormen als het gaat over IT-security. Het verbeteren van de “security awareness” staat daardoor steeds vaker op de IT-security agenda. Toch laat de implementatie daarvan om velerlei redenen te wensen over: de business case wordt vaak niet gemaakt, de kosten van incidenten zijn niet inzichtelijk, onvoldoende draagvlak bij bijvoorbeeld lijnmanagers, of onvoldoende psychologische inzichten bij de technisch ingestelde verantwoordelijken.

Kaspersky Lab heeft Pb7 Research gevraagd onderzoek uit te voeren naar de houding onder Belgische en Nederlandse bedrijven ten aanzien van security awareness. De onderzoeksresultaten dienen om dialoog te initiëren en faciliteren rondom security awareness en een bijdrage te leveren aan de missie van Kaspersky Lab: het veiliger maken van de (digitale) samenleving.

De (overkoepelende) vraagstelling van het onderzoek is: “Hoe zorgen (grote) bedrijven in de Benelux ervoor dat IT-security awareness het gewenst niveau heeft binnen de gehele organisatie?”

De basis voor het onderzoek is een kwantitatief online onderzoek onder IT-security beslissers in bedrijven met 200 of meer medewerkers in Nederland en 100 of meer medewerkers in België. Het onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijk ICT-onderzoeksbureau Pb7 Research. In februari van 2018 zijn 302 organisaties ondervraagd met behulp van een web gebaseerde panel survey.

Dit document is een samenvatting van de belangrijkste resultaten en conclusies uit het onderzoek en vertegenwoordigt de visie en mening van Pb7 Research. De opdrachtgever van het onderzoek, Kaspersky Lab Benelux, is het dus niet per definitie eens met de analyse en de conclusies.

Wanneer je dit whitepaper download ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?